Touch Points

Touchpoints zijn de punten waar de zender in contact kan komen met de ontvanger en waar de ontvanger ook geraakt wordt, waar de ontvanger zich geraakt voelt. Een touchpoint beïnvloedt dus kennis en houding.

Meerwaarde van touchpoints: effectieve en creatieve oplossingen vinden

Touchpoints zijn nuttig om te kijken vanuit de doelgroep (outside-in dus). Namelijk, als je de touchpoints weet dan kun je adviseren met welke middelen je de touchpoints kunt bezetten. Het analyseren van touchpoints is zodoende belangrijk voor het vinden van effectieve oplossingen, dit zijn vaak onverwachte en creatieve oplossingen. De ‘truc’ is namelijk dat je kijkt vanuit de ontvanger en niet vanuit de zender (we noemen dit outside-in denken, i.p.v. inside-out denken).

Als je inside-out denkt, dan ben je geneigd om te bedenken welke media je kunt gebruiken om de doelgroep te bereiken; dan bedenk je bijna automatisch de gangbare media, zoals websites, folders, advertenties etc. Als je outside-in denkt, dan kun je makkelijker onverwachte oplossingen bedenken.

Iemand heeft bijvoorbeeld ooit bedacht dat mensen aan het ontbijt tegen een pak melk aankijken en dat dit dus een mogelijk touchpoint is voor reclame; om een vergelijkbare reden worden automaten-bekertjes gebruikt voor reclame.

creative-advertising
source: https://adinavlad.wordpress.com/2012/01/28/week-two-advertising-media-power-and-our-mental-environment/

Denk ook aan:

Hoe vind je touchpoints? Dag/ week uit het leven van de Ontvanger

Een eenvoudige manier om touchpoints te vinden is door een dag of week uit het leven van de ontvanger te beschrijven – liefst op basis van onderzoek. Analyseer waar hij op elk moment is, waar hij naar kijkt en luistert, welke media hij gebruikt. Dit zijn allemaal mogelijke touchpoints. Bedenk vervolgens hoe je op deze touchpoints aanwezig kan zijn. Want: je moet daar zijn waar je doelgroep is.

Meer uitleg over touchpoints:

Lees ook:

Advertenties

16 gedachten over “Touch Points”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties

Communicatie Kenniscentrum

Advertenties
%d bloggers liken dit: