Boodschap bedenken

De boodschap moet zo eenvoudig mogelijk zijn. Vertel in je campagne liefst maar één ding: zendt maar één boodschap. Anders raken mensen in verwarring; zij moeten dan gaan kiezen welke boodschap ze opnemen en dan heb je kans dat ze een ‘ verkeerde’ boodschap opnemen – of helemaal geen. Klik om meer te lezen over Boodschap bedenken

Je zult merken dat je met alleen een boodschap vaak niet bereikt wat je wilt. Ook de context, zoals het moment waarop de ontvanger de boodschap ontvangt is belangrijk, en de omgeving waarin hij de boodschap ontvangt, en van wie. Het is dan ook maar een kleine stap van het bedenken van de boodschap naar het bedenken van de communicatiestrategie.

Zeker als je een merk wilt positioneren in het brein van de ontvangers is het een goed idee om ook een Merkverhaal te construeren. Dit verhaal is dan de boodschap die je over een langere tijd zendt. Dit is een inside-out benadering.

Benader het bedenken van een boodschap / content ook outside-in, bijvoorbeeld door te achterhalen welke zoektermen de doelgroep gebruikt of zou kunnen gebruiken om bij jouw onderwerp uit te komen. (Denk hierbij ook aan de Top 7 methode.)

Terug naar:

Advertenties
Advertenties

Communicatie Kenniscentrum

Advertenties
%d bloggers liken dit: