Over Communicatie KC

Communicatie KC staat voor Communicatie Kenniscentrum. Deze site ben ik gestart in juli 2013. Sinds 1993 geef ik namelijk les in communicatie. Dit deed ik jarenlang door met mijn studenten boeken door te werken, waarna een tentamen volgde. Heerlijk overzichtelijk, maar ik merkte dat ze bij het afstuderen en bij praktijkopdrachten vaak niet de kennis konden toepassen die hen tijdens de lessen was aangeboden.

Tegelijk nam het gebruik van internet toe. Dit zag ik als een kans om de kennis uit de lessen aan te bieden op elke plek en elk moment dat de student het nodig zou kunnen hebben. Toch zag ik er tegenop om een site te maken. Het leek me veel werk en hij is pas zinnig als er voldoende op te vinden is. Op een gegeven moment ben ik gewoon begonnen en na een paar jaar stond er genoeg informatie op. (Hoewel er natuurlijk regelmatig aanvullingen komen.)

Informatie op een site is mooi, maar dit heeft weinig zin als bezoekers het niet kunnen toepassen op het moment dat ze het nodig hebben: bij afstuderen en bij praktijkopdrachten. De nadruk komt nu daarom meer te liggen op het ontsluiten van de informatie: hoe kan de bezoeker makkelijk de informatie vinden waaraan hij behoefte heeft?

harry-smals-poster-pasfotoHarry Smals; docent communicatie aan diverse hogescholen sinds 1993 en examinator voor de mondeling examens Nima B Marketingcommunicatie en Nima B Interne & Corporate Communicatie, sinds 1998.

Reactie? Mail naar: CKC@kpnmail.nl

Mijn boeken

boeken harry smals 2018

Andere Boeken

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.