Communicatie en de mens

Communicatie gaat over mensen die zenden en mensen die ontvangen, daarbij wisselen ze informatie uit en vaak gebruiken ze daarvoor media. Jammer genoeg krijgen die media dikwijls de meeste aandacht, gevolgd door het verpakken van de informatie in de vorm van boodschappen die zijn geschreven en vormgegeven.

We lijken wel eens te vergeten dat het bij communicatie vooral om mensen gaat. Zo wordt de boodschap gericht op een doelgroep, met als doel om een effect te bereiken dat de zender wenst. Dat deze doelgroep een verzameling mensen is en dat die mensen zelf ook iets willen, dat wordt meestal vergeten. Soms wordt zelfs een verzameling bedrijven of organisaties als doelgroep genomen, terwijl het dan zou moeten gaan over specifieke mensen binnen die bedrijven of organisaties.

Vandaar een pagina die kennis bijeen brengt over de mens. Kennis die je kan helpen om de mens beter te begrijpen. Dit begrip zal bijdragen aan het creëren van beter gepersonaliseerde content en leiden tot effectievere en efficiëntere communicatiemiddelen en campagnes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.