Debriefing

De debriefing is een belangrijk instrument in je communicatie met de opdrachtgever. Je geeft een debriefing nadat je een Probleembeschrijving hebt gemaakt en het probleem achter het probleem hebt geanalyseerd. Het probleem had de opdrachtgever gegeven in zijn briefing.

Je kunt jouw Probleembeschrijving (of een samenvatting daarvan) gebruiken als een debriefing.

Beschrijf wat jóuw conclusie van wat het probleem is en bijvoorbeeld wat communicatie en jouw project kunnen bijdragen aan de oplossing. Jouw conclusie is belangrijk, want ten eerste ben jij de communicatiedeskundige, dus je analyse kan scherper zijn dan die van de opdrachtgever. Ten tweede ben jíj degene die jouw project gaat leiden, dus jij moet ervan doordrongen zijn wat jíj wilt gaan bereiken. Tegelijk moet de opdrachtgever het wél eens zijn met wat jij wilt bereiken. Daarom geef jij hem terug wat jóuw analyse is en wat jóuw idee is over de richting van de oplossing. Dit doe je in de debriefing.

Overigens kun je in de loop van je project ook een creatieve briefing maken. In de creatieve briefing beschrijf je de opdracht aan het creatieve team dat uiteindelijk de communicatiemiddelen gaat ontwikkelen die gebruikt gaan worden.

Lees meer:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.