Tone-of-voice

Met de tone-of-voice druk je enerzijds uit wie je bent als afzender. Bijvoorbeeld: ben je een autoriteit, of sta je op hetzelfde niveau, of ben je een vriend?

Anderzijds moet de tone-of-voice aansluiten bij het type ontvanger.

Tone-of-Voice met Tekst & Beeld

De tone-of-voice druk je uit met tekst. Bijvoorbeeld door het gebruik van moeilijke of makkelijke woorden, woorden uit de jeugdcultuur, of door jargon. Ook met het gebruik van lange of korte zinnen laat je zien op welke doelgroep je je richt.

Beeld is minstens zo belangrijk om de doelgroep aan te trekken of af te stoten. Zonder contact met de doelgroep komt de boodschap namelijk niet over. Met beeld kun je aandacht krijgen én je brengt de ontvanger in een bepaalde stemming, een stemming die hem laat open staan voor je boodschap – of juist niet, als je de verkeerde sfeer oproept.

Onderzoek daarom welke sfeer je moet gebruiken. Dit kun je doen door te vragen of de afzender bijvoorbeeld vriendelijkheid of autoriteit, of iets anders moet uitstralen, om de ontvanger te overtuigen. Je kunt ook plaatjes en / of een moodboard laten zien om te achterhalen welke sfeer, welke kleuren, welk beeld etc. het best passen bij de gewenste afzender.

Meer over Tone-of-Voice:

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.