Beïnvloeders/ Influencers

Denk er eens over na welke mensen de doelgroep beïnvloeden. Waarschijnlijk kun je dan een creatievere en effectievere oplossing bedenken. Namelijk een oplossing waarbij je ook richt op de beïnvloeders. Of alléén maar op de beïnvloeders (Influencers).

mensen, groep mensen, doelgroep

De two-step flow theorie en de multi-step flow theorie bestaan al tientallen jaren, maar lijken in onze tijd van social media belangrijker dan ooit, want mensen laten zich steeds minder beïnvloeden door iemand die ze niet kennen en vertrouwen.

Door deze analyse onderscheid je dus meerdere doelgroepen: de oorspronkelijke doelgroep (bijvoorbeeld de marketingdoelgroep) én de beïnvloeders; maar deze beïnvloeders kunnen ook weer bestaan uit diverse mensen. Zo moet je bloggers waarschijnlijk anders benaderen dan journalisten. Voor elke doelgroep kun je andere middelen en andere boodschappen bedenken.

In je plan kun je dan op de korte termijn gebruik maken van bijvoorbeeld: de ambassadeurstrategie, de fanstrategie of de word-of-mouthstrategie (Michels). Je maakt fans van mensen die weer andere mensen beïnvloeden. Voor de langere termijn kun je mensen aan je merk binden, waardoor ze nieuwe mensen binnen blijven halen. Dit noemen we het loyalty– effect.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.