Business Communicatie

Business Communicatie: Het proces van het zorgen voor een duurzame relatie met de doelgroepen van een bedrijf (of organisatie), door het opwekken van een positieve houding bij de leden van die doelgroepen, ten opzichte van dit bedrijf (deze organisatie), haar merken en haar producten (goederen en diensten). Hiervoor wordt content gecreëerd, met name tekst.

Business Communicatie is een Nederlandse vertaling van het Engelse woord Business Communication. Een andere vertaling is ‘Bedrijfscommunicatie‘. (Zie ook: ABC: Association for Business Communication & Book: Business Communication Today.)

Verschil Contentmarketing – Business Communicatie

Er is een gradueel verschil tussen Contentmarketing en Business Communicatie. Bij Contentmarketing gaat het namelijk om het zenden van een boodschap om daarmee een doelgroep te beïnvloeden. Dit is bij Business Communicatie ook zo, maar de ambities van Business Communicatie liggen nog wat hoger, namelijk het onderhouden van een duurzame relatie. Bovendien ligt bij Business Communicatie de nadruk vooral op tekst.

Relatie met Piramide van Communicatiemodellen

Klik naar: Piramide van Communicatiemodellen
  • Contentmarketing is vooral gericht op:
  • Business Communicatie is bovendien gericht op:
    • Zenden en Ontvangen met Feedback: Z<–>O
    • Een Spel tussen Gelijken: A<–>B
    • Gemeenschappelijk maken: ABX