Communicatiestrategie.

Het ontwikkelen van de Communicatiestrategie is een cruciaal proces, waarbij veel creativiteit komt kijken.Hierbij gebruik je vooral je rechter hersenhelft. Een communicatieprofessional moet zijn linker en rechter hersenhelften met elkaar laten communiceren.

source: http://www.freshconsulting.com/

In de Communicatiestrategie geef je aan HOE je gaat communiceren:
  • Met welke middelen & welke boodschappen ga je wanneer welke doelgroepen benaderen, zodat hun kennis, houding en voorgenomen gedrag verandert in de richting die jij wilt?
  • Essentieel hierin is het Creatief Concept (‘Big Idea’)

Creativiteit: divergeren en convergeren

Divergeren: De strategie voor een campagne, kun je bedenken met behulp van Lasswell’s verbale communicatiemodel. Daarnaast is het handig om Van Ruler’s Communicatiekruispunt toe te passen.
Convergeren: Je kunt vervolgens opties voor oplossingen verzamelen en selecteren.
De communicatiestrategie is een logisch vervolg op de creatieve briefing. In de creatieve briefing geef je de opdracht aan het creatieve team om de concrete invulling van woorden en design te ontwikkelen voor de campagne.
Bij het ontwikkelen van de communicatiestrategie moet je creatief zijn – niet creatief in de zin van een mooi product maken, maar creatief in de zin van een effectieve oplossing bedenken.

Nuttig bij het ontwikkelen van je communicatiestrategie:

“Als de doelstellingen en de doelgroep bekend zijn, kan de marketingcommunicatiestrategie worden geformuleerd. Bij het ontwikkelen van een communicatiestrategie is het belangrijk om zowel de relevantie als de dominantie van het merk te vergroten. Bij het relevant maken van het merk spreken we vaak van ‘positioneren’. (…) De campagnemakers weten bij een duidelijke strategie en de hieruit afgeleide propositie precies welke boodschap ze moeten overbrengen. Ze kunnen zich dan volledig richten op de vraag hoe ze deze boodschap het beste kunnen overbrengen.” (Floor & Van Raaij, 2015, p133)

 

Zie ook:

Advertenties

6 gedachten over “Communicatiestrategie.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Advertenties

Communicatie Kenniscentrum

Advertenties
%d bloggers liken dit: