Geen Plan maar Scrum

Een communicatieplan wordt vaak gepresenteerd als een soort blauwdruk waarna een campagne wordt uitgevoerd volgens deze blauwdruk. In onderwijssituaties voldoet dit goed, omdat je als student meestal niet toekomt aan het echt uitvoeren van een campagne. En door middel van het maken van een rapport en het presenteren van je plan kan de docent zien of je de benodigde kennis beheerst en kunt toepassen.

De werkelijkheid van de communicatieprofessional is echter heel wat dynamischer! In werkelijkheid kun je niet in alle rust een plan uitbroeden en vervolgens uitvoeren. In werkelijkheid moet je in teams met verschillende professionals samenwerken of op zijn minst coalities vormen met andere professionals in je organisatie en daarbuiten. Samen moet je tot een resultaat komen en intussen veranderen de omstandigheden.

Bij die werkelijkheid past de aanpak volgens Betteke van Ruler’s Reflectieve Communicatie Scrum.

vRuler Scrum

Lees meer over Betteke van Ruler’s Reflectieve Communicatie Scrum:

vRuler Scrum Boek

Op dncp.nl vind je ook:

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.