Gemeenschappelijke Vertrekpunten

“Gemeenschappelijke vertrekpunten (GVP’s) zijn woorden die de kernwaarden van een organisatie op communicatiegebied samenvatten. Geleidelijk ben ik ervan overtuigd geraakt dat het in de praktijk niet voldoende is om met behulp van GVP’s de totale corporate communicatie te regisseren. Een belangrijke reden om tot bijstelling van dit idee te komen is de neiging van bedrijven om elkaar – soms klakkeloos – te kopiëren. Een andere reden is dat een verzameling woorden tot verschillende interpretaties kan leiden, omdat woorden simpelweg niet in een bepaalde context zijn geplaatst. Woorden worden pas relevant als ze in de context van een normale zin worden geplaatst. Nog beter is het de woorden te rangschikken binnen de context van een echt verhaal.” (Van Riel 2010 p183)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.