Issues Management

In 1977 werd de term ‘issues management’ gemunt door W. Howard Chase, vanuit zijn ervaring bij de American Can Company. Samen met Barry Jones definieerde hij issues management als:

Een gereedschap dat bedrijven kunnen gebruiken om opkomende issues te identificeren, analyseren en managen (in een populistische maatschappij die voortdurend in beweging is) en reageren voordat ze algemeen bekend worden. – (Regester & Larkin 2008, p41, vertaald door H.Smals)

Regester & Larkin (2008) Risk Issues and Crisis Management in Public Relations. Kogan Page. London and Philadelphia.
Regester & Larkin (2008) Risk Issues and Crisis Management in Public Relations. Kogan Page. London and Philadelphia.

Issue: een ‘gap’ (kloof) tussen organisatiebeleid en verwachtingen van stakeholders. (Regester & Larkin 2008, p44, vertaald door H.Smals)

We zien dus dat al in 1977 bedrijven rekening moesten houden met een populistische maatschappij, een maatschappij waarin image en reputatie steeds belangrijker worden. Het gaat steeds minder om de feiten, maar om de interpreatie van de feiten. Bij deze interpretatie spelen emoties een grote rol.

Voorbereiden op de issue arena

Voor mensen die zich bezighouden met issues management betekent dit dat ze voortdurend in de gaten moeten houden welke ontwikkelingen en trends er spelen bij welke stakeholders, zodat ze kunnen ingrijpen vóórdat een onderwerp een issue wordt of zelfs kan leiden tot een crisis. Ze moeten zich dus bewust zijn van de issue arena.

Meer over de issue arena en hoe je je daarop kan voorbereiden lees je in het artikel van Vos & Luoma-aho: Towards a more dynamic stakeholder model : Acknowledgning multiple issue arenas

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.