Stenen winkels hebben de toekomst

René Repko schrijft in zijn column in het Tijdschrift voor Marketing van april 2015 over een presentatie van Scott Galloway op DLD. Professor Galloway vertelt dat ‘pure players’ (bedrijven die alleen via internet werken en dus geen stenen winkels hebben) zoals Amazon het zwaar krijgen, aangezien concurrenten die wél on- en offline handelen makkelijker en goedkoper dicht bij de klant kunnen komen en bovendien een ervaring kunnen bieden. Amazon is dus een ‘loser’ – volgens Galloway – tenzij het bijvoorbeeld een keten van benzine-stations overneemt; Apple is een ‘winner’. Volgens dit recept zou de combinatie van BOL.com met Albert Heijn dus een gouden greep moeten zijn.

Scott Galloway op DLD met ‘The Four Horsemen’ (Amazon, Apple, Facebook, Google)

Lees ook:

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.