Marketing beyond Marketing, Data beyond Data

Marketing beyond Marketing was het motto van de Adobe EMEA Summit 2015. Heel veel presentaties gingen echter meer over data, waardoor het motto ook had kunnen zijn: Data beyond Data. In zijn artikel hierover geeft Robert Heeg aan dat data niet het probleem zijn – er zijn er genoeg van – maar het zin geven aan data is wél een uitdaging.

Data dringen steeds meer de huiskamer binnen. Bij tv-uitzendingen van sportwedstrijden worden allang allerlei statistieken gegeven, vooral in Amerika. Steeds meer mensen gebruiken apps om bij te houden of ze wel genoeg bewegen, gezond eten etc. Zo worden data steeds meer amusement en een hulpmiddel bij het vertellen van een verhaal. Een verhaal over jezelf, een held, of een merk.

Verhalen vertellen met data wordt steeds belangrijker. Met verhalen creëer je context bij data die op zich niks betekenen. Verhalen helpen daarom bij het zin geven aan data. Vandaar dat er een nieuw vak is ontstaan: datajournalistiek.

Lees meer:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.