Communicatie is een creatief vak

Communicatie is een creatief vak, want als communicatieprofessional speel je voortdurend in op ontwikkelingen en los je communicatieproblemen op. Je moet dus creatief zijn. Creatieve processen beginnen echter met een analyse: als je de juiste analyse maakt en het juiste probleem aanwijst dan is het bedenken van de oplossing vaak niet meer zo moeilijk.

Je hebt dus kennis van communicatie nodig om de juiste analyse te maken en voor het bedenken van een oplossing. Voor echt goéde oplossingen is het echter niet genoeg om de begaande paden te bewandelen, daarvoor moet je af en toe de kennis kunnen loslaten om tot creatieve oplossingen te komen. Maar zonder de begaande paden – zonder kennis – kom je niet snel verder.

Je moet dus out of the box denken, maar helemaal zonder box kom je niet zo ver.

Lopen doe je op twee benen. Oplossingen bedenken doe je met twee hersenhelften.

Out-of-the-box thinking starts with a box full of knowledge.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.