Wat is een Mission Statement?

“Soms wordt de missie verwoord in een mission statement. Een mission statement beschrijft de basisfilosofie van een organisatie. In één, korte alinea formuleert men de kernwaarden en ambities van de organisatie.” (Michels 2013 p199)

“Zeker in Amerikaanse bedrijven hangt een bord met het mission statement al in de hal van het bedrijfsgebouw en dit komt op veel plaatsen terug. Het is altijd letterlijk dezelfde tekst, die overigens vaak sterk lijkt op teksten die door vergelijkbare organisatie worden gebruikt.” (Van Riel 2010 p175)

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.