Kernwaarden/ gemeenschappelijke vertrekpunten

Of het management van een organisatie nou werkt met een Missie, een Mission Statement of een Sustainable Corporate Story, of allemaal, het gaat er altijd om dat interne en externe groepen iets delen dat hen in dezefde richting motiveert. Hiervoor worden vaak Kernwaarden gebruikt of Gemeenschappelijke Vertrekpunten.

Het idee is dat Kernwaarden of Gemeenschappelijke Vertrekpunten zullen leiden tot een consistent gedrag van de hele organisatie in woord en daad. Dit is geen doel op zich, maar dit moet ertoe leiden dat doelgroepen deze Kernwaarden/ Gemeenschappelijke Vertrekpunten herkennen én dat deze passen bij de waarden van de individuele leden van deze doelgroepen. Die waarden motiveren de individuen en zo zullen ze positief gaan staan ten opzichte van de organisatie en de merken en producten die ze ermee associëren. Individuelen vormen dus een mentaal associatienetwerk, ofwel imago en dit imago kan beïnvloed worden door de identity mix.

Vooronderzoek naar Kernwaarden

Een van de eenvoudigste manieren om de kernwaarden van de organisatie te vinden is door de Missie en de Visie te analyseren en te concluderen welke waarden je hierin herkent.

Lees meer:

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.