Wat is een Missie?

 

“De missie beschrijft welk doel of resultaat de organisatie nastreeft.” (Michels 2013 p199)

“Een missie definieert de bestaansgrond van een organisatie en geeft antwoord op de vraag: waarom doen we wat we doen? Een missie is tijdloos, maar wel toepasbaar op een concreet moment. Een missie motiveert, geeft focus en verbindt de verschillende onderdelen en de mensen in de organisatie.” (Koeleman 2012 p125)

→ meer over Missie & Interne Communicatie.

“Het onderwerp en vertrekpunt van corporate communicatie is de missie van de onderneming. Dit is een document waarin staat hoe de onderneming zichzelf ziet (de feitelijke identiteit), de maatschappelijke functie van de onderneming, de waarden die de onderneming vertegenwoordigt, de plaats van de onderneming te midden van andere bedrijven en waar de onderneming naar streeft (gewenste identiteit).” (Floor & Van Raaij 2010 p33)

→ meer over Missie & Marketingcommunicatie.

Lees meer over Missie:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.