Doe-Het-Zelf onderzoek naar Visie

Als de organisatie waarvoor je onderzoek doet een visie heeft opgesteld en op de website heeft gezet, dan is het natuurlijk eenvoudig om deze over te nemen.

Maar lang niet elke organisatie heeft een visie opgesteld. Dit wil echter niet zeggen dat de organisatie geen visie hééft, onbewust hebben de managers en de directie waarschijnlijk wel een visie in hun achterhoofd. Vaak heeft elke manager en elk directielid een visie die anders is dan zijn collega’s, dit kan ertoe leiden dat het beleid van de organisatie – en daarmee het gedrag van de organisatie – niet helemaal samenhangt. Dit gedrag is een onderdeel van de Corporate Communication Mix.

Om een sterk image te krijgen, en zo te bouwen aan een sterk merk, is het belangrijk dat elk element van de Corporate Communication Mix consistent is en dat ze consistent met elkaar zijn. Daarom is het belangrijk dat de organisatie haar visie opstelt en als uitgangspunt neemt voor haar gedrag, communicatie en symboliek.

Na je vooronderzoek kan daarom je conclusie zijn dat de organisatie een visie op papier zou moeten zetten. Ook kun je besluiten dat jíj de organisatie hierbij gaat helpen.

Lees meer over:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.