Relatie Free Publicity – Branding

Wat is free publicity en wat is brandng?

  • Free publicity is de aandacht die je in offline en online media krijgt doordat journalisten, bloggers, twitteraars, etc. vrijwillig en positief communiceren over jouw merk, organisatie, product of dienst.
  • Branding is het bouwen van een merk.

Mensen gaan makkelijker vrijwillig en positief over een merk, organisatie, product of dienst communiceren, als ze een positieve houding hebben – of als ze zelfs van het merk houden.

Domino
Klik en lees verder over de Domino van Communicatie-effecten

Als communicatieprofessional doe je dit onder andere door een gewenst image op te bouwen en te onderhouden bij alle belangrijke doelgroepen. Want het image beïnvloedt de houding. Een positieve houding is een gunstige uitgangspositie voor het gewenste gedrag.

Lees ook: Waarom wordt Free Publicity belangrijker?

Kortom: Je free publicity campagne moet bijdragen aan een sterk merk. Free Publicity is daarom een instrument voor de Branding. Het gaat hierbij dus om structureel langere termijn beleid en niet alleen om successen op de korte termijn, d.m.v. een campagne, een stunt of een persbericht.

Free Publicity is dan ook een onderdeel van het PR-beleid van de organisatie en van de hele communicatie door de organisatie. Een organisatie communiceert sowieso, want een organisatie kan niet niet-communiceren. Daarom kan de organisatie maar beter bewust sturing geven aan alles wat de organisatie doet, want daarmee communiceert ze: bewust en onbewust.

Lees verder op Communicatie KC:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.