Corporate Identity: beïnvloeder van Corporate Image

De Corporate Identity is belangrijk doordat het een sterke invloed heeft op het vormen van het Corporate Image (en de Corporate Reputation). Om een sterk image te creëren, moet de ontvanger eenduidige boodschappen ontvangen over de organisatie. Daarom moeten de instrumenten van de Corporate Identity Mix met elkaar samenhangen: wat de organisatie zegt (in woorden) moet kloppen met wat ze doet (daden). Anders raakt de doelgroep in verwarring, of denkt dat de organisatie liegt, en dat laatste is funest voor een sterk en positief merk image.

Corporate Identity geprojecteerd als Corporate Image. (Birkigt & Stadler)
Corporate Identity geprojecteerd als Corporate Image. (Birkigt & Stadler)

De communicatiedeskundige moet vaststellen of de instrumenten van de Corporate Identity Mix onderling samenhangen. Als ze niet optimaal samenhangen moet hij ze bijsturen, of adviseren hoe ze bijgestuurd kunnen worden.Hiervoor maakt hij een communicatieplan dat hij baseert op onderzoek.

Lees ook:

10 reacties

  1. […] Het belangrijkste is het bepalen van het Gewenste Imago. Aan een identity of image op zich heeft een organisatie namelijk niks. Een image wordt pas relevant als dit de houding van mensen gaat beïnvloeden – en als gevolg daarvan hun gedrag. En de belangrijkste beïnvloeder van het image is de identity. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.