Persoonlijke communicatie: belangrijk voor communicatiedeskundigen

Een organisatie in een dynamische omgeving moet voortdurend een evenwicht bewaren tussen waar ze zelf voor staat en wat opportuun lijkt gezien kansen en bedreigingen in haar omgeving. Communicatiedeskundigen kunnen hierbij helpen.
Ten eerste houden ze zich vaak bezig met het maken van middelen en campagnes voor het  beïnvloeden van mensen – externe en interne doelgroepen – zodat zij zich gaan gedragen zoals de organisatie wil.
Ten tweede kunnen communicatiedeskundigen een belangrijke rol spelen in het faciliteren van het proces waarmee de organisatie zich aanpast aan haar omgeving. Dit doen ze bijvoorbeeld door stakeholders te laten samenwerken aan het vinden en realiseren van een gemeenschappelijk doel; of door leidinggevenden een missie, visie en identiteit te laten ontwikkelen.
Voor het begeleiden van dit proces zijn persoonlijke communicatievaardigheden nodig. Bovendien is het belangrijk dat je weet waar je zelf heen wilt en wat anderen motiveert.
Op de pagina over Persoonlijke Communicatie kun je kennis vinden die je kan helpen om die vaardigheden en inzichten te ontwikkelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.