Effect meten

Zender Ontvanger Effect toelichtingEffecten die jij en je opdrachtgever mogen verwachten zijn verandering in kennis, houding, voorgenomen gedrag. Die verandering kun je meten met een enquête of interviews. Formuleer ook KPI’s om tijdens de campagne, je campagne te kunnen bijsturen.

Een belangrijke KPI bij Free Publicity is de PR-waarde die je campagne oplevert.

Wanner meten?

Doe een nul-meting kort voor je actie en een na-meting kort ná je actie. Dit doe je bijvoorbeeld door een enquête en/ of interviews voor en na de campagne af te nemen. En peil de KPI’s voor en tijdens de campagne.

Belang van SMART doelstellingen

Je kunt pas goed meten of de effecten voldoende zijn, als je doelstellingen SMART zijn geformuleerd. Als de doelstelling niet SMART is, kun je alleen vaststellen of jij en je opdrachtgever de campagne leuk vonden en het gevoel hebben dat hij nuttig was.

Waarom meten? Accountability

Het meten van effecten is belangrijk vanuit oogpunt van accountability: is het verantwoord om tijd, geld, mensen en andere middelen in te zetten voor deze campagne, ten koste van andere activiteiten, zoals marketing, sales, productie, innovatie, etc.

ongew-gewenste-sit

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.