Over het Campagneplan

Een campagneplan is een communicatieplan op tactisch niveau: er moet een duidelijk meetbaar resultaat behaald worden op een bepaald moment. Hierbij hoort de opdracht voor het communicatieactieplan en het Stimulus-responsmodel; communicatie wordt hier gezien als een middel. De communicatiedoelstellingen die hier bij horen zijn communicatiedoelstellingen op tactisch niveau.

Combinatie van Media

Eén enkele actie is meestal niet genoeg voor het bereiken van het gewenste effect. Daarom wordt de ontvanger bestookt met meerdere uitingen/ acties: advertenties, websites, evenementen etc. Zo’n samenhangend geheel van acties die moeten leiden tot een meetbaar resultaat op een vastgesteld moment, noemen we een campagne. De bedoeling is hetzelfde als bij een Actieplan: Bestaande Situatie veranderen in de Gewenste Situatie.

Organisatieprobleem → Communicatiedoelstellingen → Doelstellingen van het middel

Een campagneplan moet zijn afgeleid van de communicatie op strategisch niveau. En de doelstellingen van jouw communicatieproject moeten zijn afgeleid van de organisatiedoelstellingen. Als je een campagne wilt gaan ontwikkelen moet je daarom altijd eerst analyseren wat het organisatieprobleem is dat je met de campagne kan oplossen. Vraag je dus af wat het probleem achter het probleem is.

De campagne wordt uitgewerkt in middelen en per middel kun je bepalen welke doelen je wilt bereiken met dat middel.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.