Fasen van Marketingcommunicatiewerking

Hieronder staat een illustratie van de Fasen van Marketingcommunicatiewerking, zoals Floor & Van Raaij dit voorstellen. Je ziet duidelijke overeenkomst met het Domino-model van Communicatie-effecten.

De ontvanger van een communicatieboodschap doorloopt een aantal fasen, totdat hij overgaat tot aankoop – volgens klassieke hiërarchische modellen van communicatiewerking. Volgens deze modellen is het doorlopen van de ene fase een voorwaarde voor het doorlopen van de volgende fase. Het Domino-model van Communicatie-effecten is een bekend voorbeeld van deze hiërarchische modellen of Ontvanger en andere lineaire concepten. Vergelijkbare modellen zijn het AIDA-model, het DAGMAR-model (Colley 1961) en de adoptiemodellen voor de verspreiding van innovaties (Rogers, 1983). Overigens zijn al deze modellen bedoeld voor situaties waarin de ontvanger een hoge betrokkenheid bij het keuzeproces heeft.

Domino extra

Zie ook:

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.