NIVEA-principe

NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander.

Het NIVEA-principe is belangrijk voor gesprekken tussen mensen (Interpersoonlijke Communicatie), maar ook voor communicatie tussen mensen en organisaties (Business Communicatie).

In Business Communicatie betekent dit dat er interactie moet zijn: de doelgroep moet niet alleen beïnvloed worden door de organisatie, maar de organisatie moet ook luisteren naar de doelgroep. De organisatie kan luisteren om te achterhalen of de boodschap is overgekomen zoals het bedoeld was en of het zorgt voor de gewenste kennis en houding. Vervolgens kan de organisatie de boodschap op een andere manier zenden of zelfs een andere boodschap zenden. Dit zorgt voor effectievere business communicatie.

4 Niveaus van Business Communicatie

Meestal denken we hierbij aan de boodschap in een campagne of in een middel (zoals een advertentie of Instagram-post), het kan ook gaan over de boodschap die een merk uitstraalt, of de organisatie als geheel. Er zijn dus 4 Niveaus van Business Communicatie.

Onderzoek

De organisatie kan luisteren naar de doelgroep door onderzoek te doen voor effectieve business communicatie. Maar ze kan ook het sentiment meten in sociale media, en managers kunnen gewoon goed opletten en luisteren wat mensen zeggen. Dat laatste noemen we informeel onderzoek en dat kan iemand altijd doen, het is meer een houding. Een houding die past bij het NIVEA-principe.

Lees meer over NIVEA, ANNA, OMA etc.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.