Persoonlijkheid

Persoonlijkheid kan je gebruiken als de kern van een merk. Mensen gaan duurzame relaties aan met elkaar en met merken, waarin ze een persoonlijkheid herkennen die bij hen past.

Persoonlijkheid heeft geen inhoud nodig: een merk dat weinig concreet nuttige meerwaarde te bieden heeft kan tóch aantrekkelijk gemaakt worden, door er een persoonlijkheid aan te koppelen. (Een persoonlijkheid is óók heel nuttig voor een merk dat wél meerwaarde heeft te bieden, vooral in een volle markt kan een persoonlijkheid bijdragen aan onderscheid en aantrekkingskracht.)

Zie ook:

Doe-Het-Zelf Onderzoek:

4 reacties

  1. […] ‘Persoonlijkheid’ wordt gebruikt om de diepere roerselen van mensen te beschrijven. Met ‘persoonlijkheid’ wordt ook de kern van de identiteit van merken en organisaties beschreven. Birkigt, Stadler & Funck gaan ervan uit dat het bij de persoonlijkheid gaat om het zichzelf begrijpen van de onderneming.  De persoonlijkheden van mensen, merken of organisaties hebben invloed op de relaties tussen hen. Lees hieronder meer over de invloed van persoonlijkheden op de relaties tussen mensen (Mens – Mens) en op de relaties tussen mensen en merken of organisaties (Mens – Merk/ Organisatie). […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.