Public Affairs, PA

Public Affairs (PA): het onderhouden van een positieve emotionele relatie met mensen met beslissingsmacht bij overheden, maar ook bij belangengroepen, bedrijven en andere stakeholders.

Public Affairs (PA) wordt met name gebruikt door bedrijven en belangengroepen om het overheidsbeleid bij te sturen, in het belang van die bedrijven of belangengroepen. PA is dus gericht op het Organisatie Communicatie Niveau en Strategisch Communicatie Niveau. Mensen die zich bezighouden met PA denken dan ook vaak op Organisatie Communicatie Niveau en / of Strategisch Communicatie Niveau. Meestal hebben deze mensen enige jaren ervaring in communicatie en / of het omgaan met beslissers.

Lobby

Lobbying is het belangrijkste instrument dat gebruikt wordt voor PA. Lobbying is genoemd naar het houden van gesprekken in de lobby van een hotel of kantoorgebouw. De lobby is namelijk de plek waar mensen met beslissingsmacht gesproken kunnen worden, zonder dat de lobbyist geïntimideerd wordt door een duur kantoor. De sfeer in de lobby is redelijk formeel, maar informeel genoeg om een serieus gesprek te voeren.

Bij lobbying is de doelgroep waarbij kennis, houding, gedrag veranderd moet worden heel klein en homogeen, bovendien is het heel makkelijk om een mediastrategie te bedenken om de leden van de doelgroep te bereiken. De doelgroep bestaat namelijk maar uit één of een paar beslissers en hun telefoonnummer en / of email-adres is bekend.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.