Marketing of Communicatie: gekochte of emotionele loyaliteit?

Net als Communicatieprofessionals zien ook Marketeers het belang van duurzame relaties, zij spreken over bijvoorbeeld loyaliteit (trouw) en permission marketing.

Bij communicatie op strategisch niveau gaat het dus om loyaliteit (trouw) van in- en externe doelgroepen). Maar bij marketing op strategisch niveau gaat daar ook om! Wat is het verschil?

Marketing bedient zich van de marketing-mix: de 4 p’s, product, prijs, plaats en promotie. De ‘p’ van promotie is marketingcommunicatie. Marketingcommunicatie gaat over het beïnvloeden van wat er tussen de oren van de ontvanger gebeurt: verandering van kennis, houding en/ of voorgenomen gedrag. Terwijl marketing met de overige p’s ook de doelgroep kan belonen en straffen.

Een belangrijke beloning die marketeers kunnen gebruiken is de prijs. Zo kunnen ze loyaliteit ‘kopen’ door goede klanten kortingen en andere voordelen te geven m.b.v. loyaliteitskaarten.

Communicatie is gericht op het creeëren van emotionele loyaliteit: communicatieprofessionals willen ervoor zorgen dat doelgroepen van de organisatie ‘houden’.

Lees meer:


 

Advertenties

4 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s