Media

Media zijn middelen die content bevatten en waarmee boodschappen gedeeld worden.

Bought, Owned, Earned Media

Media worden meestal ingedeeld in de categorieën Bought, Owned en Earned Media. Earned Media worden steeds belangrijker, aangezien iedereen content deelt en advertenties minder geloofwaardig worden gevonden. Daarbij komt dat jongere generaties (met name de Millennials en Generatie Z) meer worden gedreven door realisme en dus minder geloven in de life-style dromen die merken ons voorspiegelen.

Deze verschuiving betekent dat merken media-aandacht moeten verdienen, vandaar de term Earned Media. Voor traditionele reclamebureaus en mediabureaus is dit een uitdaging, aangezien zij traditioneel mediaruimte kopen: Bought Media.

Earned Media en Free Publicity

Bij Earned Media gaat het over Free Publicity, zowel offline als online. Traditioneel zorgen communicatiedeskundigen er met Free Publicity voor dat journalisten content gaan delen. Dit doen ze met name door persberichten te sturen over iets nieuws. Daarom creëren ze regelmatig nieuws, bijvoorbeeld met een stunt, guerrilla actie, of creative media advertising (CMA).

Online content is minstens zo belangrijk als traditioneel nieuws in massamedia. Ook offline proberen communicatiedeskundigen daarom aandacht te krijgen voor hun stunt, guerrilla actie, of creative media advertising (CMA). Het creëren van aantrekkelijke en deelbare content is dan ook een belangrijke vaardigheid. Net als bij offline nieuws-creatie, gaat het bij content creatie om het maken van tekst en beeld.

Denk bij media aan:

Lees meer over Media op Communicatie KC:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.